Existují zdravé a nezdravé potraviny, nebo jen zdravé a nezdravé stravování? Jsou ztužené tuky to největší zlo, nebo je to cukr? Je k něčemu dobrá keto dieta? A co raw strava? Jak je to vlastně s cholesterolem? Pojďme se na to podívat okem odborným.
V tomto kurzu vás vybavíme těmi nejdůležitějšími informacemi o výživě. Budeme se bavit o malnutrici, potravinové pyramidě, o jednotlivých živinách, ale také o civilizačních chorobách, které jsou s výživou spojeny. Po nutné dávce teorie přejdeme k praxi a od obecných doporučení k těm pro konkrétní lidi. Využijeme přístroje InBody a MaxPulse, které umí vyhodnotit váš aktuální stav (kolik máte v těle vody, tuků, svalů, jestli vám nehrozí kardiovaskulární nemoci, obezita, diabetes a podobně).
Společně si vyzkoušíme něco z analýzy potravin. Zaměříme se třeba na barviva v lentilkách, při vytváření barevné mléčné duhy můžeme objevovat taje povrchového napětí, kyselým srážením mléka vyrobit tvaroh nebo si osahat retrogradační vlastnosti škrobu. Na závěr si pak zábavnou formou připravíme zdravou svačinku.
Kurz je možné realizovat v kratší verzi (120 minut), nebo v delší verzi (240 minut).
Líbí se vám tento kurz?
Další kurzy
- Fyzika Technika
- Chemie
- Biologie
- Experiment
- Chemie
- Biologie
- Fyzika Technika
- Experiment