Anotace
Země poskytla člověku veškeré zdroje, které potřeboval ke svému vývoji a k životu. V průběhu tisíciletí se vztah člověka k přírodě měnil a to především v ohledu získávání potravy. Z člověka lovce a sběrače se stal výrobce potravy a konzument. Co vše vedlo ke vzniku zemědělství? Je planeta schopna člověka uživit i nadále? Co může udělat každý z nás, abychom zdroje nevyčerpali předčasně?
Průběh
Kurz probíhá formou přednášky, kdy se na začátku věnuji vývoji postupů, kterými člověka získával potravu z přírody. Výhody i nevýhody jsou pak ukázány na konkrétních a praktických příkladech. Závěr vybízí k zamyšlení nad současným vztahem člověka k přírodě a udržitelností tohoto přístupu.
Délka
45 minut
Líbí se vám tento kurz?
Další kurzy
- Biologie
- Experiment
Seznamte se s novinkami v jídelníčku. Entomofágie, aneb kulinářská magie spojená s ochutnáním jedlého hmyzu, dáte si?
- Biologie
- Chemie
Využití biotechnologií v potravinářství je poměrně známé. Biotechnologie se ale dostávají i do oblastí, kde byste je nečekali.
- Chemie
- Biologie
- Experiment
Odpady ze zvířat jako užitečný zdroj surovin? K čemu lidem slouží vedlejší bílkovinné produkty potravinářského průmyslu?


