„Podstatou vědecké práce je přemýšlení nad tím, jak věci fungují a hledání odpovědí na otázku proč. A to mám na své práci nejraději. Možnost přemýšlet a diskutovat se studenty, kteří mě stále dokáží svými nápady překvapovat a posouvat mě dál. Nechtěla bych se dostat do situace, že bych to nemohla dělat. “
doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.
Kontakt
buresova@utb.cz
+420 57 603 3333
Ústav technologie potravin
O lektorovi
Vystudovala biofyziku a chemickou fyziku na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Možná byste tedy čekali, že jejím současným působištěm bude Ústav fyziky. Spletli byste se. Své znalosti fyziky uplatňuje Iva Burešová v potravinářství. Vždyť spousta procesů, které jsou využívány při výrobě potravin, je fyzikální povahy. V dětství neměla představu o tom, čím by chtěla být, zato velice přesně věděla, co nechce – vařit a péct:) Dnes sama říká, že se pro své současné zaměření nerozhodla, že si ji její obor našel sám. Se studenty se potkává v předmětech orientovaných na technologii výroby potravin rostlinného původu. A dokáže upéct bezlepkové pečivo, nad kterým byste rozhodně neohrnuli nos.
Jaké kurzy Vědy na přání má na starost?
Říká o sobě