„FT je láska, působím zde od roku 2006, kdy jsem tady začala studovat doktorát a neumím si představit, že bych dělala něco jiného. Studovala jsem Chemii potravin a biotechnologie a věnuji se technologii potravin. Můj obor mi dává pocit, že informace, které studentům předávám, využijí v běžném životě. Například ve Zbožíznalství potravin se učí orientovat se v nabízeném sortimentu potravin a číst obaly, což je důležité i pro běžného spotřebitele.“
doc. Ing. Zuzana Lazárková, Ph.D.
Kontakt
lazarkova@utb.cz
+420 576 033 013
Ústav technologie potravin
O lektorovi
Tato sympatická dáma je doma na Ústavu technologie potravin, kde se věnuje především kvalitě trvanlivých potravin. Co se s nimi děje během dlooouhého skladování a jak jejich kvalitu ovlivňuje třeba teplota, při které takové potraviny uchováváme? To jsou otázky, které Zuzce nedají spát. Studenti ji potkávají na přednáškách a cvičení z předmětů jako je Technologie potravin, Zbožíznalství nebo Senzorické hodnocení potravin. Kromě toho, že ráda učí a laboruje, se Zuzka nadšeně zapojuje do fakultních akcí, které šíří lásku k vědě. A se stejným zápalem a obdivem k publiku přednáší i pro studenty Univerzity třetího věku.
Jaké kurzy Vědy na přání má na starost?
Říká o sobě