„Vždycky mě zajímalo, jak funguje živý svět kolem nás. Fascinuje mě pohled do mikroskopu na mikrostruktury, které pouhým okem nevidíme, jejich překvapivá symetrie a pravidelnost, která určuje výsledný vjem. A taky mě zajímá fungování lidského těla. To, že jsem se nakonec ocitla na potravinách, byla souhra náhod nebo řízení osudu. Nicméně předměty, které tu učím, s tím vlastně docela dobře korespondují – Úvod do biotechnologií a Výživa člověka."

Mgr. Martina Bučková, Ph.D.
Kontakt
buckova@utb.cz
+420 57 603 1529
Ústav analýzy a chemie potravin
O lektorovi
Martina je doma na Ústavu analýzy a chemie potravin. Vystudovala biochemii a vždycky jí zajímalo fungování lidského těla. To se s potravinářstvím vlastně docela hezky snoubí, což Martina využívá v předmětech, které učí – například ve Výživě člověka. Jako vědkyni ji zajímají některé látky v potravinách, barviva, vitaminy nebo třeba laktóza v mléce. Pro jejich stanovení využívá například Ramanovu spektroskopii.
Jaké kurzy Vědy na přání má na starost?
Říká o sobě