My Češi patříme mezi světové rekordmany v konzumaci piva. Jak dobře ale známe svůj národní nápoj? Jak časově náročné je pivo vyrábět a co všechno to obnáší? Jak pivo nejlépe skladovat? Jak se mění složení a vlastnosti piva v čase? Je rozdíl mezi pivem ve skle, plastu a plechu?
Po krátkém úvodu do problematiky se seznámíme se surovinami pro výrobu piva a následně uhasíme žízeň po informacích o výrobním procesu. Popíšeme si jednotlivé kroky od šrotování až po stáčení a skladování, přičemž se zaměříme i na jejich časovou náročnost. Přičichneme také k tomu, jaké parametry piva sledujeme u nás v laboratoři.
Ač by se to jistě některým studentům líbilo, výsledný produkt bohužel ochutnávat nebudeme. Alespoň si však ukážeme suroviny, z nichž se pivo vyrábí.
45 minut
Líbí se vám tento kurz?
Další kurzy
- Biologie
- Chemie
- Biologie
- Chemie
- Fyzika Technika