http://vedanaprani.cz/sites/default/files/styles/1920x1080/public/croissanty_0.jpg?itok=4nS7sTy-

Jak se vyznat v pečivu?

Rezervace
Anotace

Pečivo patří mezi potraviny, které se člověk naučil vyrábět nejdříve. Provází nás na každém kroku od útlého dětství do stáří. Na pultech obchodů na nás čeká nepřeberné množství různých druhů pečiva. Jak si ale vybrat to pravé? Světlé, tmavé, celozrnné, grahamové nebo snad radši bezlepkové? Jaké pečivo bychom vlastně měli jíst? Jsou tmavé rohlíky zdravější než ty světlé? Je možné zhubnout jen díky výměně běžného pečiva za to bezlepkové? V čem se jednotlivé druhy pečiva liší a jakou mají nutriční hodnotu? Je možné se to v tom vyznat?

Průběh

V úvodu kurzu se budu věnovat  charakteristice jednotlivých typů pečiva, jejich historii a způsobu výroby. V další části pak budeme mluvit o rozdílech mezi různými druhy pečiva, o surovinách, ze kterých se vyrábí a také o jejich nutriční hodnotě. Dozvíte se, co to vůbec nutriční hodnota je, co je glykemický index a zkusíme nutriční hodnotu základních typů pečiva zhodnotit a srovnat. Po absolvování kurzu byste měli mít aspoň trošku jasno v tom, co si kupujete.

Délka

45 minut

Další kurzy

  • Fyzika
Proč a jak se z původních drahých oděvů pořizovaných několikrát za život dospělo k hadříkům na jednu sezónu? Nahlédněme společně do historie odívání. 
  • Biologie
  • Chemie
V obchodech se denně potkáváme s nepřeberným množstvím různých druhů sýrů. Máme ještě vůbec šanci se v nich vyznat?
  • Biologie
  • Fyzika
Přemýšleli jste někdy o tom, proč mravenec unese padesátkrát víc, než sám váží a proč si neublíží při pádu z velké výšky?